{ "title": "Lazerle Yara İzi Silme", "image": "https://www.yara.gen.tr/images/lazerle-yara-izi-silme.jpg", "date": "21.01.2024 07:55:28", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Lazerle Yara İzi Silme, İnsanlar sebebi ne olursa olsun vücutlarında oluşan doğum lekesi ya da yara izlerini hoş karşılamaz, kabul etmek istemezler. Yara izlerinin durumu ve şartları insandan insana farklılık gösterebilir. Bu farklılıklar yara derinliği, yaranın büyüklüğü, yaranın bulunduğu yerdeki yönü, oluş şekli, hastanın yaşı, yaranın iyileşme süreci, yaranın olduğu bölgenin kanlanması, yaranın altındaki deri kalınlığı ile rengi ve daha birçok durumdan söz edebiliriz. Şunu unutmayalım ki günümüzün tıp olanakları ile var olan bir yarayı tamamen yok etmek mümkün değildir. Fakat yara izlerini en aza indirip, dikkat çekilmeyecek hale getirilebilir ya da derideki izlerin gizlenmesi için yara, farklı bir bölgeye çekilerek gizlemesi sağlanabilir.

Lazerle Yara İzi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Lazer operasyonlarında cerrahi dermabrazyon, yağ enjeksiyonu, silikon pansuman vs. Gibi gelişmiş teknikler kullanılır. İşte bu amaçla yara veya herhangi bir izin giderilmesi için, her yaş dilimindeki insanlara ait, yara izleri, yaş farkı olmaksızın, estetik cerrahi lazer ve değişik teknikler ve operasyonlarla düzeltilebilir.

Dermabrazyon İşlemi

Dermabrazyon işlemine tıraşlama veya mekanik soyma diyebiliriz. Bu uygulamada cilt soyularak ciltteki yaralar, kırışıklıklar, ciltteki lekeler ve çukurlar ortadan kaldırılır. Dermabrazyon lokal anestezi altında yapılan genel bir işlemdir. Dermabrazyon,10 gün içinde, normal yaşama rahatlıkla geçirilebilen bir operasyondur. Bu 10 gün içinde kızarma ve kabuklanmalar görülebilir. Deriye güneş kremi ve yüz nemlendirici kremler sürmek, cildi ve deriyi rahatlatır.

Lazerle Yara İzi Silme ve Cilt Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazer Cilt tedavisi veya estetik cerrah ile lazer uygulamaları günümüzde kontrollü bir şekilde yapılan cilt soyulması işleminde cilt kırışıklıklarını giderip, ciltteki gerginliği artırdığı için, lazer yara izi silmede en çok kullanılan yöntemler arasına girmiştir. Lazer ile ciltte yenilenme genel olarak rotasyon ve genel anestezi altında yapılır. Lazer yenileme işlemi bittiği zaman, deri yenilenmiş yepyeni bir cilt olmuştur. Lazer ile yenilenme bitinceye kadar şeffaf bandajlar, daha sonra cilt yüzeyini koruyucu krem veya pomatlar uygulanarak, deri yüzeyi kaplanır.

Lazerle Yara İzi Silme Tedavisi Sonrası Yapılması Gereken İşlemler

Lazer estetik operasyonunun onuncu günün sonunda, hastalar ciltteki kabuklardan kurtulurlar. Lazer estetik operasyonu sonrası, göz kapakları ve yüzün şişkin olması normal olup 3 günden sonra şişliklerin geçmesi gerekir. Lazerle yara izi silme tedavisinde ameliyat sonrası hafif ağrılar hissedilebilir. Bu ağrıyla beraber birkaç gün gerginlik de sürebilir.

Lazerlele Yara İzi Silme Tedavisi Sonrasında Yaşam: Lazer operasyonundan sonraki birkaç gün, baş yüksekte uyuma pozisyonunda kalarak ödem oluşması önlenebilir. Derideki kızarıklık ise operasyondan sonraki 1-2 hafta içinde, ancak lazer yüksek faktörlü güneş kremleri sürülerek dışarı çıkılıp, günlük hayata devam edilebilir. Lazer operasyonu sonrası en az üç ay kadar doğrudan güneş ışığına temas etmemek gerekir. Lazer operasyondan sonra güneş kremini düzenli olarak kullanmalı, lazer tedavi sonrasında, kazanılmış olan sonuçlar muhafaza edilmelidir.
" } ] }